Nieuwe versie Internet Explorer (8)

Posted on .

Microsoft heeft deze week de nieuwste versie van Internet Explorer uitgebracht. Versie 8 alweer. En dan te bedenken dat in veel bedrijven versie 7 nog niet eens is uitgerold. Wie weet gaat deze nieuwe versie nu eindelijk voor een update-golf zorgen. Ik ben benieuwd, want met deze nieuwe versie is IE eindelijk weer een fatsoenlijke […]

Microsoft heeft deze week de nieuwste versie van Internet Explorer uitgebracht. Versie 8 alweer. En dan te bedenken dat in veel bedrijven versie 7 nog niet eens is uitgerold. Wie weet gaat deze nieuwe versie nu eindelijk voor een update-golf zorgen. Ik ben benieuwd, want met deze nieuwe versie is IE eindelijk weer een fatsoenlijke browser.

Eindelijk geen redenen meer om niet te updaten?

De ontwikkeling bij deze nieuwe versie stond natuurlijk in het licht van snelheid en veiligheid, maar gelukkig ook standaarden. Deze nieuwe versie kan nu veel strenger omgaan met de laatste web-standaarden voor bijvoorbeeld HTML en CSS. En ik schrijf met opzet kan, want de stokoude ellende van IE6 en ouder kan ook nog werkend op het scherm getoverd worden. En daarmee is het laatste argument om niet te updaten voor menig systeembeheerder de laan uit. En dat is voor de webbouwers dan weer erg prettig om te horen. Want niets is meer deprimerend dan een netjes volgens de geldende web-standaarden gebouwd kunstwerk afgetakeld zien worden doordat je klant met software werkt van al meer dan 8 jaar oud.

Bert de Weerd user experience designer