Internet Explorer 9 lijkt veel belovend!

Posted on .

Microsoft heeft een test versie van Internet Explorer 9 vrijgegeven. De speciale website laat enkele voorbeelden zien van de nieuwe mogelijkheden met de browser. Zo ondersteund IE9 straks zo’n beetje alle web-standaarden waaronder CSS3 en SVG. Wordt SVG het nieuwe Flash? Met SVG kunnen o.a. interactieve grafieken gemaakt worden. Het bouwen van websites en webapplicaties […]

Microsoft heeft een test versie van Internet Explorer 9 vrijgegeven. De speciale website laat enkele voorbeelden zien van de nieuwe mogelijkheden met de browser. Zo ondersteund IE9 straks zo’n beetje alle web-standaarden waaronder CSS3 en SVG.

Wordt SVG het nieuwe Flash?

Vast in de sneeuw
Met SVG kunnen o.a. interactieve grafieken gemaakt worden.

Het bouwen van websites en webapplicaties wordt weer leuk! Vooral door de ondersteuning van SVG, een grafische schil waarmee vector illustraties gemaakt kunnen worden, die ook nog eens via javascript zijn aan te spreken. Ik ben erg benieuwd wat dit gaat betekenen voor het gebruik van Flash, want veel grafische dingen die normaal met flash gedaan werden, kunnen nu ook met SVG en javascript.

Bert de Weerd user experience designer