Safari 4 public beta

Posted on .

Sinds vorige week is de public beta van Safari 4 te downloaden van de Apple-website. Ik heb hem nu een paar dagen in gebruik en heb zo m’n twijfels…

Tabs bovenin

Wie dit bedacht heeft, moet zich diep gaan schamen! Nu (bijna) iedereen gewend is aan het browsen met tabs, komt Apple met een verandering die de plank zo ver misslaat, dat het niet eens meer op een poging lijkt.

De nieuwe safari, versie 4 (public beta)

Waarom zo’n probleem met deze nieuwe tabs? Simpel, ik gebruik een tablet, zo’n plank met een pennetje als muis. En een van de eigenschappen daarvan is dat die een groter hit-area nodig hebben. Dat wil zeggen dat de plek waar je klikt bij indrukken van de ‘muisknop’ zo maar een paar pixels kan schelen met los laten. En dan wordt het selecteren van een tab in de nieuwe Safari dus opeens het verschuiven van het hele venster. Niet echt handig. Erg overzichtelijk is het ook niet, ik moet steeds zoeken welke tab nu actief is en waar m’n nieuwe tab überhaupt is gebleven.

De beweegredenen begrijp ik wel, het geeft weer wat meer ruimte voor de pagina’s. Maar dan nog vindt ik niet dat je daarvoor de gebruiksvriendelijkheid te niet moet doen.

Top Sites

Het nieuwe onderdeel ‘Top Sites’ dat Apple als ‘revolutionair’ bestempeld, is eigenlijk gewoon een hele fancy weergave van je favorieten en je browse-geschiedenis. Niet meer en niet minder. Ik heb m’n startpagina weer terug op _blank gezet.

Héééél snel

Wat direct opvalt is dat pagina’s veel sneller worden getoond. Dat is een mooie verbetering ten opzichte van de vorige versie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Author


Comment

  1. You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Bert de Weerd user experience designer