Safari 4 is uit!

Posted on .

Sinds vandaag is Safari 4 uit en sinds mijn vorige klaagrede is er een heleboel veranderd. En mijn geklaag heeft geholpen, want nu ben ik tevreden. De nieuwe safari, versie 4 Tabs Mijn grootste pijnpunt van de public beta waren de tabs bovenin. Met mijn tablet bleef ik de vensters verschuiven terwijl ik alleen maar […]

Sinds vandaag is Safari 4 uit en sinds mijn vorige klaagrede is er een heleboel veranderd. En mijn geklaag heeft geholpen, want nu ben ik tevreden.


De nieuwe safari, versie 4

Tabs

Mijn grootste pijnpunt van de public beta waren de tabs bovenin. Met mijn tablet bleef ik de vensters verschuiven terwijl ik alleen maar een tab wilde activeren. Maar dat is voorbij! De tabs zitten nu weer gewoon zoals het (i.m.o.) hoort onder de adresbalk.
Waarschijnlijk hebben er dus voldoende mensen zoals ik geklaagd over deze vreemde flappers aan de bovenkant.

Top Sites

Dit onderdeel is naar mijn idee, naast een minimale grafische update niet heel veel veranderd. Wel lijkt het samenstellen van de thumbnails een stuk vlotter te gaan.

Oordeel

Ik was al heel erg te spreken over de snelheid van de nieuwe versie, en nu de tabs ook weer normaal werken, ben ik om. Safari 4 is top. Uiteraard zijn er wel wat pijnpuntjes bij het gebruik zoals het niet werkende “Internet Bankieren” van de Rabobank, maar dat zou zomaar niet aan Safari kunnen liggen.

Bert de Weerd user experience designer