Wijdse blik: 24″

Posted on .

Ik heb een nieuwe. Een nieuwe monitor. De twee 19" bakbeesten van Dell zijn ingeruild voor één mooie en vooral platte 24" breedbeeld Dell. De eerste reacties zijn goed! Het beeld is naar mijn mening veel beter dan dat van de CRT´s. Ik was eigenlijk altijd tegen platte schermen omdat de kleuren afwijken als je […]

Ik heb een nieuwe. Een nieuwe monitor. De twee 19" bakbeesten van Dell zijn ingeruild voor één mooie en vooral platte 24" breedbeeld Dell.

De eerste reacties zijn goed! Het beeld is naar mijn mening veel beter dan dat van de CRT´s. Ik was eigenlijk altijd tegen platte schermen omdat de kleuren afwijken als je maar even anders gaat zitten. Maar dat blijkt een achterhaalde gedachte. het beeld is prima! Lekker scherp en veel contrast.

Nieuwe monitor op m'n bureau.
De nieuwe Dell 24", met lekker veel beeld.

Wel jammer is het dat ik nu minder bureaublad heb. Van 3200×1200px verdeeld over twee schermen ga ik nu naar een resolutie van 1920×1200px. Maar dan staat alles wel op één scherm. En dat is ook wel weer prettig. Tenslotte is er altijd ook nog Exposé van OSX.

"Wat is ie groot". Dat was mijn eerste gedachte toen ik hem had uitgepakt. Het ding heeft direct een USB-hub en een card-reader. Dat is makkelijk voor je camera. Als je die gebruikt tenminste. Ik niet echt op m´n werk.

Oja, en onder protest heb ik nu ook een speakerbalk onder het scherm hangen, dus nu kan ik weer horen wanneer er mail binnenkomt of een iChat staat te ‘springen’ om aandacht.

Bert de Weerd user experience designer