Overgestapt naar WordPress

Posted on .

Omdat mijn hostingprovider gebruik maakt van Windows systemen had ik altijd al problemen met mijn MovableType weblog. Maar nu na een update van de MT-software kon ik niet meer in het beheer onderdeel inloggen. Alleen een foutmelding van de CGI of Perl instantie was het resultaat. Daarom ben ik overgestapt op WordPress, dat gebruikt Vevida […]

Omdat mijn hostingprovider gebruik maakt van Windows systemen had ik altijd al problemen met mijn MovableType weblog. Maar nu na een update van de MT-software kon ik niet meer in het beheer onderdeel inloggen. Alleen een foutmelding van de CGI of Perl instantie was het resultaat. Daarom ben ik overgestapt op WordPress, dat gebruikt Vevida zelf ook, dus dat zou moeten werken. Ik heb er nog geen oordeel over, want ik heb het systeem nog lang niet in de vingers. Vandaar ook de standaard vormgeving.

Export – import

Natuurlijk had ik niet zo’n zin om al m’n berichten over te typen, dus was ik blij met de import functie van WordPress. Door een oude versie van MT terug te zetten kon ik gelukkig nog een export maken. De berichten en categorie├źn zijn goed overgenomen. Ik was zelfs erg verrast hoe goed dit werkte moet ik toegeven. Wat wel jammer was, is dat alle tags kwijt zijn. En natuurlijk de extra velden die ik aan de berichten had gekoppeld. Daar zit dus nog wel even een boel werk aan.

Hoe nu verder?

Als eerste wil ik uitvinden hoe ik een eigen vormgeving over dit weblog kan gieten. Gelukkig is de documentatie in ruime mate aanwezig. Het proces van deze hele migratie zal ik in een volgend artikel verder uitlichten.

Comments

Bedankt voor een interessante blog

Kate-online

Bert de Weerd user experience designer