Nieuwe baan: interaction designer bij e-dynamics

Posted on .

Het is eigenlijk al weer even, maar ik had het nog niet gemeld. Sinds 3 november 2008 ben ik in dienst bij e-dynamics in Spijkenisse als interaction designer. Tijd voor verandering Na ruim 7 jaar bij Ras Informatisering in Vlaardingen, was het tijd voor wat anders. Een andere omgeving, andere invulling van m’n werkweek, een […]

Het is eigenlijk al weer even, maar ik had het nog niet gemeld. Sinds 3 november 2008 ben ik in dienst bij e-dynamics in Spijkenisse als interaction designer.

Tijd voor verandering

Na ruim 7 jaar bij Ras Informatisering in Vlaardingen, was het tijd voor wat anders. Een andere omgeving, andere invulling van m’n werkweek, een ander netwerk en andere collega’s.

Waarom? Ik kreeg de indruk dat de ontwikkeling van mijn werk niet meer zo’n vaart liep. Niet dat ik niets bij leerde, juist in tegendeel. Maar op grafisch vlak zat ik in een soort klem die meer van hetzelfde produceerde en het lukte maar niet om die te doorbreken. Verschillende projecten genoeg, maar ik bleef dezelfde stijl in andere vormen duwen. Op technisch vlak was ik enerzijds bezig met javascript en aan de andere kant met actionscript voor Flash. Die ontwikkeling ging snel, vooral met Flash.

Maar juist die ontwikkeling stoorde mij. Ik wilde mij juist ontwikkelen op grafisch gebied. De projecten met vooral grafisch- en interactie ontwerp greep ik dan ook met beide handen aan. Ondanks dat er voor mij juist veel interessante opdrachten werden aangenomen, was ik toch niet tevreden.

Daarom duurde het niet lang voor ik bedacht had dat ik door de invloeden van een nieuwe en andere omgeving sneller mijn doelen kon halen. Ik had dat immers tijdens mijn afstuderen bij Zappwerk in Delft al eerder opgemerkt.

Google als vacaturebank

Bij het zoeken naar vacatures en interessante werkgevers heb ik alleen Google gebruikt. Ik had namelijk de stelling dat als je vacature niet via Google te vinden is met termen die gelieerd zijn aan ‘interactie ontwerp’, dat de baan niet geschikt was voor mij.

En als je dan zo aan het zoeken bent, dan merk je weer dat een CAO en/of standaardisering van functie namen en -omschrijvingen wel heel erg handig zijn. Je moet vaak eerst heel de vacature lezen voor je een beetje doorhebt wat ze zoeken. En dan nog is een kort telefoontje vaak erg verhelderend.

Nieuwe functie

Bij e-dynamics is mijn functie als interactie ontwerper met mij ge├»ntroduceerd. Aan mij nu de uitdaging om invulling te geven aan deze nieuwe functie binnen het bedrijf met toch vooral technisch geori├źnteerde mensen. Om duidelijk te maken wat mijn mogelijkheden zijn, doe ik momenteel mijn best om mij met van alles en nog wat te bemoeien en waar nodig mijn input te geven. Zo begint het steeds meer duidelijk te worden wat we aan elkaar hebben, een mooi proces zo vindt ik.

Voldoende verandering?

Ja! Dat moet ik wel beamen. Niet alleen door de andere mensen om mij heen, maar vooral door een ander marktsegment en de diversiteit hiervan voel ik mij weer geprikkeld om creatief te zijn. Ik zie overal werk en kansen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Author


Comment

  1. You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Bert de Weerd user experience designer