Klussen in Schiedam: dag 8

Posted on .

Een week klussen zit er op. Wat is de stand? Een-nul voor de klussers, want de beneden verdieping is al bijna klaar. Met veel hulp gaat het dus snel! Wat is er tot nu toe gebeurd? Woonkamer Als eerste zijn we begonnen in de woonkamer. Het plafond is mooi wit geworden en de muren hebben […]

Een week klussen zit er op. Wat is de stand? Een-nul voor de klussers, want de beneden verdieping is al bijna klaar. Met veel hulp gaat het dus snel! Wat is er tot nu toe gebeurd?

Woonkamer

Als eerste zijn we begonnen in de woonkamer. Het plafond is mooi wit geworden en de muren hebben hun tweede kleurtje gekregen. De eerste kleur die we hadden uitgezocht bleek toch niet helemaal te zijn wat we voor ogen hadden. Na het bekijken van de 100.000 kleurkaartjes in de bouwmarkt wordt je spontaan kleurenblind. Na het grijzige kleur fiasco zijn we overgestapt op stijl. Stijl van de Gamma. Lekker veilig en nog buitengewoon mooi ook! Ik kan niet wachten om te zien hoe de bestelde bank in deze ruimte zal staan.

Eetkamer

In de eetkamer hebben we de stoute schoenen aangetrokken en de muur voorzien van een serieuze kleur. Niet dat nietige gedoe met bijna wit kleuren, gewoon poep-bruin erop. Het resultaat is een mooie en evenwichtige ruimte waarin onze eettafel straks mooi zal uitkomen.

Keuken

De keuken was een verhaal apart. Een hele dag koste het, om alleen al het hele blok ijs dat de vriezer moest voorstellen te ontdooien. Ook het schoonmaken van de koelkast was erg nodig. Gelukkig is er verder niet veel werk nodig in de keuken, buiten een grondige schoonmaak.

Toilet en hal

Het toilet bij ons is mooi in ouderwetse stijl. Als lamp hebben we daar een lichtbak. Zo’n ding waarop je dia’s of röntgen foto’s kijkt.

In de hal komt een leuk behangetje met een Afrikaans tintje. Volgens de klussers wordt deze in ‘a-mum-bah-way’ stijl.

Voorkamer(tje)

De voorkamer is onze project ruimte aan het worden. En dan project met een grote ‘P’. In dit kleine kamertje zijn we ondertussen al het langste bezig. Het begon met het verwijderen van de muurschildering in vingerverf, vet-krijt en gewoon schoolbord krijt. Een naar werkje wat we uiteindelijk met de schuurmachine tot stof hebben gemaakt. Nadat de wand opnieuw glad was gemaakt, konden we met verf aan de gang. Met een knal-rode muur en een wand vol kastruimte wordt deze ruimte ons magazijn. Maar met ook nog een bureau kan de kamer ook mooi dienen als werkplek.

Bert de Weerd user experience designer