Simple and usable

Posted on .

Het boek ligt al weer even op de plank, maar ik wilde er toch nog aandacht aan besteden: Simple and usable van Giles Colborne. Via Twitter werd ik er op gewezen. Lovende kritieken van de eerste lezers op Twitter deden mij direct bestellen. Boeken over interactie ontwerp hebben zo-wie-zo mijn aandacht, maar zodra er op […]

Het boek ligt al weer even op de plank, maar ik wilde er toch nog aandacht aan besteden: Simple and usable van Giles Colborne. Via Twitter werd ik er op gewezen. Lovende kritieken van de eerste lezers op Twitter deden mij direct bestellen. Boeken over interactie ontwerp hebben zo-wie-zo mijn aandacht, maar zodra er op Twitter over wordt getweet, dan zal het wel interessant zijn. En dat bleek ook zo. Ik vindt het boek een echte aanrader.

Omslag 'Simple and usable'.
De omslag van het boek “Simple and usable” door Giles Colborne.

In het boek beschrijft Colborne o.a. vier strategie├źn om tot een gebruiksvriendelijk ontwerp of product te komen. Met weglaten, herschikken, verbergen en verschuiven legt hij in mijn ogen de essentie van interactie ontwerp bloot: de zoektocht naar waar het nu eigenlijk om gaat; wat wil die gebruiker en hoe kun je hem daar het beste bij helpen? Daarbij worden mooie voorbeelden aangehaald wat het boek direct een inspiratie bron maakt.

Uiteraard staat het boek vol met alles wat je al wist, maar het is goed om af en toe weer met je neus op de feiten gedrukt te worden. Het boek leest gemakkelijk weg en de is rijkelijk gevuld met illustraties en mooie foto’s.

Auteur(s):
Giles Colborne
ISBN-13
978-0-321-70355-4
Bert de Weerd user experience designer