De wet op internet

Posted on .

Via het marketing weblog Dutch Cowboys werd ik gewezen op het boek "De wet op internet" van Arnoud Engelfriet. Nu was ik altijd al geïnteresseerd in de wetgeving rond internet, maar het artikel en de reacties op DutchCowboys deden mij direct het boek bestellen. De omslag van het boek “De wet op internet” door Arnoud […]

Via het marketing weblog Dutch Cowboys werd ik gewezen op het boek "De wet op internet" van Arnoud Engelfriet. Nu was ik altijd al geïnteresseerd in de wetgeving rond internet, maar het artikel en de reacties op DutchCowboys deden mij direct het boek bestellen.

Omslag 'De wet op internet'.
De omslag van het boek “De wet op internet” door Arnoud Engelfriet.

Het boek beschrijft in ‘gewone’ Jip-en-Janneke taal hoe de wetgeving rondom het gebruik van het internet geregeld is. Je hoeft dus geen jurist te zijn om te snappen wat er bedoeld wordt. Het boek rijkt geen wetsartikelen aan, maar legt goed uit wat wel en wat niet mag. De meest voorkomende vraagstukken worden aan de hand van voorbeelden uitgelegd: van het downloaden via Torrent-netwerken tot het doen van een bestelling in een webwinkel. En daarbij worden ook de internationale vraagstukken beetgepakt.

Kortom, een boek dat in de boekenkast van iedereen die iets met internet doet, thuis hoort.

Auteur(s):
Arnoud Engelfriet
ISBN-13
978-9-0813-3601-7
Bert de Weerd user experience designer